Als overwinteraar weet je dat de temperaturen in de wintermaanden een stuk hoger zijn in Spanje dan in Nederland. Dit is één van de vele redenen dat we Spanje bezoeken. We nemen in dit artikel de gemiddelde temperatuurverschillen en zon-uren onder de loep. We maken de vergelijking tussen Benitachell (Costa Blanca) en Nederland (algemeen).

De Nederlandse weerstatistieken zijn gebaseerd op de gegevens van het KNMI, en afkomstig van officiële meetstations in Nederland. Onderstaand gebruiken we de gegevens van het meetstation in de Bilt uit 2017. We hebben de statistieken uit 2017 van weer.nl gebruikt om alles voor Benitachell in kaart te brengen. Onderstaand maken we een vergelijking tussen de gemiddelde temperaturen en het aantal zon-uren.

November
Temperaturen: Nederland: 6,7 Benitachell: 15,1 Verschil: 8,4
Zon-uren: Nederland: 1,8 Benitachell: 5,1 verschil: 3,3

December
Temperaturen: Nederland: 3,7 Benitachell: 12,2 Verschil: 8,5
Zon-uren: Nederland: 1,2 Benitachell: 4,8 verschil: 3,6

Januari
Temperaturen: Nederland: 1,6 Benitachell: 10,6 Verschil: 9
Zon-uren: Nederland: 1,4 Beniachell: 5 verschil: 3,6

Februari
Temperaturen: Nederland: 5,0 Benitachell: 10,7 Verschil: 5,7
Zon-uren: Nederland: 2,6 Benitachell: 5,7 verschil: 3,1

Uit bovenstaande gegevens kunnen we concluderen dat zowel de gemiddelde temperaturen als de het aantal zon-uren in Benitachell een stuk hoger zijn dan in Nederland. Zeker de moeite waard om in deze periode Nederland even los te laten en te genieten van de Spaanse zon! Buiten het feit dat de gemiddeldes hoger zijn, is de zonkracht vaak ook sterker. Hierdoor kan de huid meer vitamine D tot zich nemen, waardoor we over het algemeen een stuk beter in ons vel zitten. Wilt u meer informatie over een accommodatie in Benitachell? Bekijk dan hier onze accommodaties en neem vrijblijvend contact met ons op.