Rite & Max de Mooij

Rond 13.30 uur komen we aan op de Cumbre del Sol op de plek waarop we hebben afgesproken met onze contactpersoon van BenitachellVakanties. In de email die wij tevoren van hem ontvingen was de route vanaf de snelweg minutieus beschreven, hetgeen erg handig bleek omdat onze Tomtom toch niet zo heel actueel bleek te zijn.

Jacco begroette ons enthousiast en stelde voor om ons met zijn auto voor te gaan naar ons appartement aan de Calle Goya nummer 45. Het was een behoorlijke opgave om hem bij te houden. Niet dat hij zo snel reed, maar bij bijna elke afslag die we namen (de Cumbre del Sol is echt een compleet dorpje) hadden we de neiging om even te stoppen om een foto te maken van het adembenemende uitzicht. Na een ritje van ongeveer 5 minuten waarin het “oh, wat mooi, moet je kijken wat een uitzicht” niet van de lucht was, arriveerden we bij ons appartement. Ook daar moesten we de neiging om de camera te pakken om het uitzicht op de klif en op zee en het panorama op het dal vast te leggen onderdrukken. We hadden immers nog 15 dagen de tijd om dat te doen.

Het appartement voelde meteen goed. Vanuit de voordeur een prachtig uitzicht over zee en vanuit de woonkamer een schitterend uitzicht over het dal met een vallei, mooie natuur en verderop leuke dorpjes. Het appartement heeft een royale living met twee comfortabele banken, een gezellige eethoek, een compleet uitgeruste open keuken, twee slaapkamers, twee badkamers en een groot terras op het zuidwesten dat van 11.00 uur ’s morgens tot zonsondergang zon heeft. Het fenomenale uitzicht nodigt uit om er ontbijt, lunch en diner op te verorberen en dat hebben we dan geregeld ook gedaan! De airco in het appartement werkt prima, dus als we wat verkoeling zochten, was het binnen altijd aangenaam koel!

Natuurlijk hebben we meteen na het uitpakken het privé zwembad dat bij het complex behoort verkend. Het ligt verderop in de Calle Goya, op enkele minuten lopen vanaf het appartement. Je hebt een sleutel maar we worden er hartelijk verwelkomd door een vriendelijke gastheer / badmeester die het poortje voor ons open houdt. Het zwembad heeft twee niveaus, beide met een mooi uitzicht over het dal. Het zwembad is geschikt voor jong en oud. De diepte loopt van 20 centimeter in het pierenbadje tot 2 meter in het diepste gedeelte. Rondom het zwembad ligt een terras met schaduwplekken met palmbomen en natuurlijke parasols, waar je op je ligbedje, met je voeten in het water, je buik in de zon en je hoofd in de schaduw kunt genieten.